230.   Kapsad kaalid
Rahvas
| Sisestas: |

G                                     C
Täna teeme peedisuppi, vette pistan vorstijupi,
             D                                             G
värsket kapsast, porgandit ja värsket võid.
Toon aga kilo kondist liha, see aga tõstab söögiiha
kilo peete kodujänes ära sõi.

R: Rasvad valgud,, mineraalid, vitamiinid, kapsad, kaalid.
     No küll neid kaloreid on palju - no mis sa praalid,
     austa perenaist ja kokaraamatut.

Riivi peeti, neid ju pole, lugu näib nii päris kole.
Ilma peedita see lurr ei kõlba kah.
Kui on peedid, supp saab valmis, kapsad, tillid kõik mis mollis,
valget hapukoort veel tarvis lisada.

Teiseks toiduks makaronid, makaronid andvad tooni,
kokaraamatki seal söögilaua peal.
Makaronid praetud kujul, näe üks nuudel kastmes ujub,
jah üks nuudel tõesti ujub seal.
Makaronid munakastmes on seal kõrgema sordi astmes,
võtan pipart, lisan soola, piima, vett ja jälle soola.
Suitsupekk ja makaronid teevad praetult head aroomi,
kogu loo siis veiniga serveerin ma.

Lõpuks veel üks apelsini, võib ka olla mandariini,
apelsini - mandariini hea kompott.
Apelsinid ära koorin, suhkrusiirupis ka voolin,
seda kraami palun kõige peale ma.

Ja nii saidki toidud valmis, kokaraamatut on tarvis,
seda soojalt soovitan ka teile ma.
Mina olin toidu looja, naine pani supi sooja,
lapsed halleluuja kaasa laulsid ka.


Akordispikker